Kontanthjælpsloft og flytteudgifter

Vejledning fra os:

Står du til at skulle flytte, se her:

http://danskelejere.dk/vejledning/

Kommunal flyttehjælp:

Her om at få offentlig flyttehjælp

Det kontanthjælpsloft, der nu træder i kraft, vil bringe mange lejere i klemme. Et af de helt store problemer er boligudgifterne. Og påstande om, at så kan de mange, der rammes, blot kan flytte til noget billigere, har ikke sin gang på jorden.

Medmindre man da mener, at det handler om at flytte langt derud på landet. Der hvor man i stort tal finder forsømte og nedrivningsmodne boliger. Huse som de mest tvivlsomme spekulanter søger at score penge på. Det mens kommuner og lokalsamfund søger at få de samme huse nedrevet.

Ikke råd til at bo – ikke råd til at flytte

Problemet starter der, hvor en lejer bor dyrt. Der hvor der ikke længere er råd til lejen, – men slet ikke har råd til de udgifter, der følger af at skulle flytte.

Tilhængerne af kontanthjælpsloftet – med deres henvisning at vælge en billigere bolig burde ærligt sige til mange af dem, der rammes: Find dig en billigere bolig. Find dig samtidigt i, at din privatøkonomi lægges i ruiner i processen til at nå derhen.

Det er værst for dem, der bor i den private sektor, – hvor det sædvanligvis fortsat er væsentligt dyrere at flytte ud, – end hos de almene.

Spillereglerne for lejers forpligtelser ved fraflytning blev styrket i lejeloven sidste sommer. Men desværre giver det kun få fordele for de lejere, der har en kontrakt fra før den 1. juli 2015.

Så kære politikere, der bliver nok at lave for os andre, når vi skal hjælpe de skæbner, der kommer i klemme i den forbindelse med dyre fraflytterregninger mens privatøkonomien brister.

Muligheder for hjælp

Tjek din lejekontrakt

Vi tjekker din lejekontrakt gratis

Gratis vejledningstekster

Vi har råd og hjælp til en del emner

Bliv medlem

Indmeldelse i Danske Lejere

Ring til os

Vi træffes mandag – torsdag

Links til lovgivning

Nogle vigtige kilder til viden

Fraflytning Ny lejelov Flyttebil Aarhus penge retur Kontanthjælpsloft